Relatietherapeut of gezinstherapeut gezocht?

 

 Zoek via dit kaartje

Noord-Brabant Zeeland Noord-Brabant Noord-Brabant Zuid Limburg Amersfoort Friesland Overijssel Drenthe Groningen  Overijssel  Gelderland Noord-Holland Zuid-Holland Utrecht Flevoland (Ortho)Pedagoog

of kies op Provincie
Friesland Groningen
Drenthe Overijssel
Flevoland Gelderland
Noord-Holland Zuid-Holland
Utrecht Noord-Brabant
Zeeland Limburg
Veel succes gewenst!
 

Eerstelijnspsychologische zorg

Psychologische zorg in de eerste lijn betreft kortdurende behandeling van ‘lichte psychologische problematiek’, door middel van een generalistische aanpak. Veel eerstelijnspsychologen behandelen ook relatieproblemen.

Kenmerken van de eerstelijns psychologische zorg zijn:
• Niet-specialistische zorg
• Vergoeding vanuit het basispakket
• Eenvoudigere (minder ernstige) problemen
• Behandeling gebeurt door één hulpverlener (niet meerdere)
• Zorg dichtbij u in de buurt
• Een beperkt aantal zittingen is meestal genoeg

Eerstelijnspsychologische zorg kan geboden worden door de volgende psychologen:

Eerstelijnspsycholoog NIP
Eerstelijnspsychologen NIP zijn gezondheidszorgpsychologen die - na hun opleiding tot GZ-psycholoog - specifiek zijn opgeleid om mensen in de eerste lijn met verschillende soorten problemen te helpen. Een behandeling door een eerstelijnspsycholoog is kortdurend. In sommige gevallen zal de eerstelijnspsycholoog doorverwijzen naar een andere vorm van zorg, zoals een ggz-instelling of een zelfstandig gevestigde psychotherapeut. Eerstelijnspsychologen zijn vaak lid van de LVE (Landelijke Vereniging Eerstelijnspsychologen).

Gezondheidszorgpsycholoog BIG
De gezondheidszorgpsycholoog BIG, ook wel gz-psycholoog genoemd, is de basisdeskundige op het gebied van psychische stoornissen en problemen. Dit kunnen ‘lichtere’ psychische problemen zijn, zoals opvoedings- of relatieproblemen, problemen op het werk, problemen van mantelzorgers of problemen die samenhangen met lichamelijke ziektes of handicaps, maar ook zware psychische stoornissen.