Relatietherapeut of gezinstherapeut gezocht?

 

 Zoek via dit kaartje

Noord-Brabant Zeeland Noord-Brabant Noord-Brabant Zuid Limburg Amersfoort Friesland Overijssel Drenthe Groningen  Overijssel  Gelderland Noord-Holland Zuid-Holland Utrecht Flevoland (Ortho)Pedagoog

of kies op Provincie
Friesland Groningen
Drenthe Overijssel
Flevoland Gelderland
Noord-Holland Zuid-Holland
Utrecht Noord-Brabant
Zeeland Limburg
Veel succes gewenst!
 

Overige specialisaties bij relatieproblemen


Naast de relatietherapeut, mediator, GZ- of eerstelijnspscholoog of psychotherapeut zijn er nog enkele andere soorten hulpverleners werkzaam op het gebied van relatieproblemen.

 Seksuologie
Seksuele problemen kunnen voor veel onzekerheid, schaamte of spanningen zorgen. Seksuologen hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van seksuele problemen. Eén van de doelstellingen van de behandeling kan zijn, u te helpen seks samen als ontspannen en plezierig te ervaren.

 Contextuele gezinstherapeuten
Contextuele therapeuten zijn systeemtherapeuten die kijken naar de problematiek vanuit meer opeenvolgende  generaties. Binnen families herhalen zich vaak dezelfde patronen en dynamieken. De therapie houdt rekening met iedereen die door de therapie beďnvloed wordt, ook al zijn deze personen niet aanwezig. De therapeut heeft een “meerzijdig partijdige houding” en de aandacht wordt gericht op rechtvaardigheid en fairheid.

 Familieopstellingen
Allemaal behoren we tot een familie. Het gezin waaruit we komen is van grote invloed op ons leven. Wat in een familie niet verwerkt is, belast de volgende generaties, waardoor je problemen kunt ondervinden op verschillende vlakken: persoonlijk, in relaties, op je werk. Met familieopstellingen kun je werken naar inzicht en verandering in de problemen die je belasten.

 Psychiater
Een psychiater is een arts die zich gespecialiseerd heeft in de psychiatrie. Het verschil tussen een psychiater en een psycholoog is dat een psychiater als vooropleiding de arts-opleiding heeft doorlopen en medicijnen mag voorschrijven. De psychiater heeft zich daarna vier en een half jaar gespecialiseerd in geestesziekten.
Psychiaters zijn veelal in de 2e of 3e lijn werkzaam en geven ook met regelmaat relatietherapie.

Een relatietherapeut, systeemtherapeut of mediator vind je snel op AlleRelatietherapeuten.nl